Суспільне мовлення

Працюємо над концепцією ключових змін у внутрішніх перевезеннях – Деркач

У 2024 році Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України разом із реформою міжнародних пасажирських перевезень буде займатись внутрішніми.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач на своїй Facebook-сторінці.

“Зараз працюємо над розробкою концепції ключових змін: конкурси на маршрути, оплата, пільги, автостанції, податки, нелегали. Питання дуже комплексне і значно складніше ніж міжнародні перевезення. В основі всього точно буде цифровізація”, – мовиться в повідомленні.

Перші запровадження цифрових рішень вивчали під час поїздки до Львова. Зокрема автоматизовану систему оплати у міському транспорті, систему оплати обліку на пристороях ПРРО на автобусних маршрутах ОДА, встановлення GPS-трекерів для контролю приміських і міжміських маршрутів.

“Ознайомились із реалізацією концепції “Smart city” та роботою центру керування рухом в місті. Окремими питаннями є залучення міжнародних коштів для оновлення автопарку та виробництвом власного громадського транспорту. Останнє вивчали на досвіді заводу “Електрон”, – пише Деркач.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами заступника міністра, зараз збирають найкращий досвід, аби “запропонувати на рівні держави єдиний концепт змін у регулюванні внутрішніх перевезень: міжобласних, у межах області та на рівні міст”.


Джерело: Суспільне мовлення України