Україна і світ

Помста та пропаганда: навіщо російські військові б’ють КАБами по цивільних

Це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» пояснив речник ОТУ «Харків» полковник Віталій Саранцев.

— Якщо порівняти з попереднім періодом, кілька тижнів тому, то ми зараз спостерігаємо збільшення активності тактичної авіації противника. Він став частіше завдавати авіаційні удари і збільшив кількість використання КАБів. Якщо ще недавно ми фіксували по 1-2 авіаудари з використанням до 5 КАБів, то зараз ця кількість збільшилась. Противник вже завдає від 5 і більше авіаударів і КАБів 10, найбільша цифра була 17, — повідомив він.

Військовий пояснив, що спричинило активізацію російських окупантів стосовно застосування керованих авіаційних бомб.

— Ми пов’язуємо це з тим, що, по-перше, противник отримав відчутну для себе поразку, втративши Агрегатний завод у Вовчанську. Тому він намагається таким чином трішки відволікти увагу, завдаючи удари по цивільних об’єктах, по цивільній інфраструктурі та видаючи це за свої невеликі тактичні перемоги щодо знищення об’єктів логістики Сил оборони чи завдавання ударів по чергових штабах, за його словами, з найманцями чи інструкторами НАТО, — сказав речник.

Очевидно, що такі заяви окупантів не відповідають дійсності, бо всі ми бачимо, що насправді російські авіабомби вибухають у багатоповерхових житлових будинках, навчальних закладах та лікарнях.

— Ми, звичайно, відчуваємо, куди завдаються ці авіаційні удари, і всі ми знаємо, що від цього страждає в першу чергу цивільна інфраструктура і страждають мирні мешканці, — наголосив Віталій Саранцев.

Харківщина як друга Сирія: речник ОТУ «Харків» назвав наймерзеннішу мету застосування КАБів. Інтерв’ю

Також він розповів, що серед завдань застосування КАБів росіянами є демонстраційні дії з метою вихваляння можливостями російської зброї та випробування технологічних новацій, які впроваджують окупанти у свої нововиготовлені авіаційні боєприпаси.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform повідомляла, що окупанти б’ють по населених пунктах Харківської області та обласному центру керованими авіаційними бомбами, виготовленими у вересні 2024 року.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-10-09 10:52:21