Україна і світ

Залучено 26 медиків: у Рівному викрили масштабну схему ухилення від мобілізації


Масштабну корупційну схему ухилення від мобілізації Служба безпеки України (СБУ) та Національна поліція ліквідували у Рівному.

Підробка медичних документів у Рівному

Відомо, що до складу організованого злочинного угрупування входило 29 осіб. Вони допомагали ухилянтам уникати призову шляхом фальсифікації медичних документів.

Організаторками схеми були керівниця місцевого агентства нерухомості та двоє її підлеглих. Вони залучили до незаконної діяльності ще 26 медичних працівників, зокрема посадовців медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) Рівного.

Учасники за хабарі підробляли медичні документи, згідно з якими клієнти ʺзвільнялисяʺ від служби через нібито серйозні захворювання серця чи нервової системи.

Вартість фальсифікації сягала від $15 тис. до $20 тис.

гроші, долари

Дії правоохоронців

Правоохоронцями було затримано трьох організаторок під час отримання $16 700 від нового клієнта.

14 млн грн, підроблені медичні висновки, чорнові записи, телефони та комп’ютери, які містять докази злочинів, було вилучено під час обшуків.

Затриманим висунули підозру за ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом). Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз триває розслідування, правоохоронці працюють над встановленням усіх причетних, включно з клієнтами злочинної схеми.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 13:36:34