Україна і світ

Визнав свою неправоту: соцмережа X знову запрацювала в Бразилії після рішення Маска


Соцмережа X (Twitter) знову запрацювала в Бразилії – Маск пішов на поступки місцевому суду, щоб відновити доступ сервісу для понад 250 тис. користувачів.

Бразилія відновила роботу X

8 жовтня Верховний суд Бразилії дозволив компанії X відновити роботу в країні. Вся справа в тому, що корпорація почала виконувати судові рішення місцевої влади.

Відомо, що суддя Верховного суду Александре де Мораес кілька місяців ворогував із Маском через невиконання вимог у вигляді блокування акаунтів у X.

Раніше мільярдер називав рішення суду цензурою, а Мораеса – диктатором. Тепер Маск видалив неугодні суду акаунти із соцмережі, активізував діяльність місцевого представника і заплатив штраф у розмірі $5,1 млн.

Представники компанії X заявили, що пишаються поверненням до Бразилії, і соцмережа продовжить захищати свободу слова в рамках закону.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що під час конфлікту мільярдера і влади країни, Маск відмовився блокувати X за допомогою супутникового зв’язку Starlink. Однак від такої ідеї він швидко відмовився, коли йому пригрозили забороною на поширення послуг інтернет-провайдера в Бразилії. У результаті кілька місяців жителі країни X не мали доступу до сервісу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 13:40:44