Україна і світ

ЗСУ вразили у Брянській області арсенал із КАБами та боєприпасами з КНДР – Генштаб

Фото: Getty Images

Вночі 9 жовтня у місті Карачев на Брянщині пролунали потужні вибухи – українські дрони вдарили по 67-му арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Атака дронів на склад у Карачеві

Після опівночі губернатор Брянської області Олександр Богомаз заявив, що начебто українські ударні дрони атакували область, проте російська ППО їх збила. Далі Богомаз повідомив, що дрони ще заходять на територію області, тож ППО активно працює.

– Ще шість безпілотних літальних апаратів літакового типу виявлено та знищено підрозділами ППО Міністерства оборони РФ. Постраждалих і руйнувань немає. Працюють оперативні та екстрені служби, – заявив він.

При цьому місцеві жителі у телеграм-каналах опублікували низку відео масштабної пожежі біля міста Карачев Карачевського району Брянської області. На кадрах видно яскраву червону заграву у нічному небі та чути потужні вибухи. За попередньою інформацією, ударні дрони влучили в арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони Російської Федерації.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко заявив, що поблизу міста Карачев стався приліт по найближчому до лінії фронту 67-му арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління. Склад озброєння знаходиться всього в 114 км від кордону з Україною.

На складі зберігалися боєприпаси, зокрема з Північної Кореї, а також керовані авіабомби (КАБи), якими росіяни щодня обстрілюють прикордонні області України. Частина боєприпасів зберігалися просто неба.

Карачев на карті

Місто Карачев Брянської області знаходиться на території історичної області Сіверщина.

Фото: Google Maps

Дрони атакували Єйськ

Уночі 9 жовтня ударні дрони, ймовірно, також атакували російське місто Єйськ, де розташований військовий аеродром.

Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв повідомив, що вночі атаці піддався Щербинівський район. Так, у селі Шабельське внаслідок падіння уламків БпЛА в приватному будинку вибило скло, пошкоджено газову трубу. Постраждалих немає. На місці працюють спеціальні та екстрені служби.

Місто Єйськ розташоване в Краснодарському краї приблизно за 60 км через море від Маріуполя. Військовий аеродром Єйська неодноразово піддавався атакам українських дронів.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 959-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 12:16:26