Україна і світ

Польща укріплюватиме східний кордон: Туск пояснив навіщо

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про необхідність укріплення східного кордону країни з Білоруссю і закликав Євросоюз підключитися, оскільки йдеться про його зовнішні кордони.

Польща укріплюватиме східний кордон

– Ми почали розмови про захист кордону та сучасні укріплення. Вони будуть побудовані вздовж усієї східної ділянки. Я виступив із заявою, що немає обмежень в ресурсах, коли йдеться про безпеку, – наголосив він.

За його словами, на кордоні з Білорусю почастішали випадки нелегальної міграції, що фактично є гібрибною війною, оскільки Мінськ демонструє щораз агресивніші наміри щодо Варшави.

Зараз дивляться

– Я знаю, що незаконних переходів із кожним днем стає дедалі більше. Ми цього очікували, звідси і наші сьогоднішні розмови про якнайшвидше зміцнення прикордонної інфраструктури, – зауважив Туск.

Глава польського уряду також вказав на необхідність внесення змін до закону, які забезпечать солдатам і офіцерам “повне відчуття правової захищеності” в їхній діяльності на кордоні.

Нещодавно екскомандувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак заявив про необхідність зведення укріплень на кордоні з Росією і Білоруссю.

За його словами, польські та литовські кордони з Росією потрібно зміцнювати вже зараз, у мирний час. Зокрема, розміщувати ешелоновані мінні поля.

Джерело: Polskie Radio24

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-11 15:16:25