Львівський портал

Почесне звання «Мати-героїня» отримали 19 львів’янок

Цьогоріч 19 мешканок Львівської громади отримали почесне звання «Мати-героїня». Щоб отримати цей статус, потрібно мати п’ять і більше дітей віком до восьми років та звернутися у районний відділ соцзахисту за місцем реєстрації. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Загалом з 2008 року понад 600 мешканок Львівської громади отримали звання «Мати-героїня». Для отримання цього статусу жінки мають звернутися до районного відділу соціального захисту за місцем реєстрації та надати такі документи:

  • заява;
  • копія паспорта громадянина України;
  • копія паспортного документа іноземця та документа, що підтверджує місце перебування чи проживання іноземця або особи без громадянства на території України на законних підставах;
  • копії свідоцтв про народження дітей;
  • копії документів про освіту дітей;
  • характеристики дітей з навчального закладу, якщо дитина навчається, або з місця роботи, якщо працює (щодо кожної дитини окремо);
  • документ про наявність чи відсутність відомостей стосовно дітей, які перебувають на обліку правопорушників, що не досягли 18 років, у тому числі звільнених зі спеціальних виховних установ;
  • довідка про наявність або відсутність судимості в особи, яку представляють до нагородження, та в кожного з дітей, яким виповнилося 14 років;
  • копії грамот, дипломів, подяк, свідоцтв, листів для визначення внеску жінки у розвиток творчих здібностей дітей, формування в них високих духовних і моральних якостей (за наявності та за бажанням матері).

Слід зазначити, що не можуть претендувати на почесне звання України «Мати-героїня» матері, діти яких були засуджені умовно або були в місцях позбавлення волі. Також без поважних причин (інвалідність дитини, за станом здоров’я тощо) виховувались в інтернатних закладах чи були під опікою.

Нагадаємо, відповідно до указу Президента України особі, удостоєній почесного титулу «Мати-героїня», вручають нагрудний знак і посвідчення встановленого зразка. А втім виплачується грошова винагорода у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого з 1 січня року, в якому жінці було присвоєно почесне звання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-13 13:51:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин