Львівський портал

2 липня Львівська громада попрощається з двома захисниками

У вівторок, 2 липня, Львівська громада попрощається з двома військовослужбовцями. Микола Журавчак і Богдан Кіт захищали Україну від російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Львів’ян закликають долучитись до церемоній прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону захисника Миколи Журавчака розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі.

Молитва і прощання з Богданом Котом розпочнеться об 11:00 у родинному помешканні в селі Зарудці (вул. І. Франка, 53), об 11:30 розпочнеться чин похорону у храмі Преображення Господнього у Зарудцях. Поховають захисника у селі Зарудці.

Біографічні довідки захисників

Микола Журавчак (14.05.1998-27.06.2024) Уродженець міста Стебник Львівської області.

Навчався у Стебницькому ліцеї №7 Дрогобицької міської ради Львівської області. Спершу здобув освіту на історичному факультеті Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, згодом вступив на економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Закінчив кафедру військової підготовки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

За словами близьких, Микола Журавчак «виховувався у стійкому патріотичному дусі та був надзвичайно «ідейним». Володів глибокими знаннями з історії та політології, займався реставрацією наочних матеріалів, був засновником і активним учасником літературних та історичних клубів, зокрема, «Resistence. Бунт має рацію». Входив до складу молодіжного театру «Альтер».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем вступив до лав «Правого сектору», згодом боронив державу у лавах 67-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Із перших днів війни перебував «на нулі» та не пропустив жодного бойового виходу.

У Миколи Журавчака залишилися батьки та сестра.

Богдан Кіт (13.03.1977-22.06.2024) Уродженець села Зарудці Львівської області.

Навчався у Зарудцівській гімназії Львівської міської ради. Після завершення навчання проходив військову службу у складі Повітряних Сил у Вінниці.

Впродовж довгого періоду пропрацював слюсарем у Львові. Згодом підписав контракт із Збройними Силами України, у 2015 році виконував завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі Тилу ЗСУ.

Після повернення до цивільного життя працював у сфері надання послуг з охорони власності.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від російських окупантів. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави на Донеччині у лавах 67-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Богдана Кота залишилися мама і сестра.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-01 20:35:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин