Суспільне мовлення

Підприємця підозрюють у привласненні грошей на ремонті військового містечка на Львівщині

На Тернопільщині повідомили про підозру підприємцю через привласнення понад 3,2 млн грн бюджетних грошей на ремонті військового містечка на Львівщині.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, 51-річний керівник хмельницького підприємства уклав договір із тернопільським Квартирно-експлуатаційним відділом щодо капітального ремонту військового містечка на Львівщині.

“Встановлено, що він скористався службовим становищем та вніс у офіційну документацію відомості із завищеною на понад 3,2 мільйони гривень вартістю робіт. Ці документи він підписав у замовника та подав до казначейської служби, яка і здійснила розрахунок”, – мовиться у повідомленні.

Керівника підозрюють у присвоєнні суми, яку виділили із держбюджету. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, а також службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, КК України) директору приватного підприємства повідомили про підозру. Максимальний термін покарання, передбачений санкціями статей, становить 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.


Джерело: Суспільне мовлення України