Львівський портал

Під час повномасштабного вторгнення в Україні загинув 91 медійник

Під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинув 91 представник медіа, ще 30 перебувають у полоні. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

«Через російську агресію, на превеликий жаль, сьогодні Україна втрачає найцінніше – своїх людей. Серед них – журналісти й медійники. За даними Нацспілки журналістів, 91 представник медіа загинув під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Схиляємо голову перед їхнім подвигом задля свободи нашої держави. 

30 медійників на сьогодні перебувають у полоні. Сотні захищають рідну землю в лавах ЗСУ. Сподіваємось, що скоро всі повернуться додому і в нашій країні запанує мир», – відзначив у своєму зверненні з нагоди Дня журналіста в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Він відзначив, що журналісти зараз виконують надважливу місію – фіксують події російсько-української війни та доносять світові оперативну правдиву інформацію. Він подякував усім медійникам, в тому числі й представникам іноземних ЗМІ, за внесок у боротьбу з російським агресором, за формування громадської думки та зміцнення демократії.

«Вашу роботу важко переоцінити, адже її результат, кожен сюжет, кожна стаття чи кожна фотографія несе важливі меседжі, здатні змінити хід історії», – підкреслив посадовець.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-06 12:03:16