Україна і світ

Петиція про зниження мобілізаційного віку до 50 років набрала необхідну кількість голосів

Фото: Міноборони

Електронна петиція про зниження мобілізаційного віку для чоловіків із 60 до 50 років набрала необхідні 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути президент України Володимир Зеленський. 

Станом на 13:30 2 вересня петиція має 25 482 підписи.

Петиція про зниження мобілізаційного віку набрала потрібну кількість голосів: що далі

Петицію створили на сайті Офісу президента 5 липня 2024 року. До завершення збору необхідним підписів лишилося ще 34 дні.  

Зараз дивляться

Автором петиції виступив Андрій Азаров.  

За його словами, метою петиції про зменшення мобілізаційного віку для чоловіків з 60 до 50 років, є покращення економічного стану в Україні. 

Зазначимо, що відповідно до закону України, електронна петиція розглядається главою держав у разі, якщо набере не менш ніж 25 тисяч підписів громадян протягом трьох місяців від дня її публікації. 

Отже, з огляду на те, що петиція вже зібрала понад 25 тисяч голосів, Володимир Зеленський має її розглянути.

Фото: Офіс президента

Додамо, що раніше речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін заявив, що станом на кінець липня кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська. Тож, за його словами, немає передумов для зменшення призовного віку. 

Лазуткін пояснив, що ситуація на війні залежить від низки чинників і потреба у зменшенні призовного віку також може змінюватися. 

– Наразі ми не бачимо такої необхідності (зменшити призовний вік), – наголосив тоді речник Міноборони. 

Нагадаємо, що 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про зменшення призовного віку, який ще називають законом про мобілізацію з 25 років.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зменшення призовного віку передбачає, що громадяни, яким є 25 років, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов’язаних. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 13:54:16