Україна і світ

Пентагон розглядає варіант надати нову військову допомогу Україні

У Пентагоні зважують використання свого останнього джерела фінансування, щоб надати військову допомогу Україні навіть за умови відсутності гарантій, що ці кошти поповнить Конгрес США.

Чи виділить Пентагон допомогу Україні

За інформацією видання CNN з посиланням на неназваних чиновників з питань оборони, Пентагон у фонді президентських повноважень (PDA) має у розпорядженні $4 млрд, доступних для України.

У матеріалі йдеться, що в Пентагоні не хотіли витрачати будь-яку частину коштів у разі відсутності гарантій того, що їх відшкодує Конгрес.

Зараз дивляться

Цю можливість міг би надати ухвалений Сенатом пакет допомоги Україні на $60 млрд, після чого його передали до Палати представників.

– Але в умовах, коли Україна все більше потребує військової допомоги США, а керівництво республіканців у Палаті представників відмовляється провести голосування про надання додаткового фінансування, чиновники обговорюють, чи існує фінансова подушка, яка дозволила б витратити частину з $4 млрд на допомогу Україні, – йдеться у повідомленні.

За словами чиновників, поки не ухвалено жодних рішень. Але розмови про цей варіант та інші плани стають все актуальнішими, оскільки ситуація на полі бою в Україні стає складнішою.

Відповідаючи на запитання про можливість використання $4 млрд, речник Міністерства оборони США Гаррон Гарн зазначив, що Пентагон продовжує закликати Конгрес США ухвалити додатковий пакет підтримки України у важкий час та з метою поповнення власних оборонних запасів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-28 23:28:47