Україна і світ

Олексій Гнатковський став найсексуальнішитм митцем року

Актор Олексій Гнатковський став найсексуальнішим митцем року за версією премії Золотий ліфон. Українському глядачу артист зокрема запамʼятався яскравою роллю Івана Довбуша у фільмі Олеся Саніна Довбуш.

Олексій Гнатковський – найсексуальніший митець року

Про перемогу актора організатори народної премії оголосили у Facebook. Переможців у ній визначають шляхом голосування. Найсексуальнішого митця користувачі мережі обрали вже впʼяте. Окремим видом мистецтва можна назвати й те, як описують лауреатів.

– Ґазда наших сердець та вологих простирадл, що полонив душі. Бігме Боже, цей світ — його диктант. І хто його буде правити — бережіть печінки. Івана Довбуша вигадали тільки для того, щоби ми дізналися, який фантастичний цей Олексій Гнатковський, – йдеться про переможця.

Зараз дивляться

Організатори Золотого ліфона думали, чи на часі проводити премію, але перегляд фільму Довбуш їх переконав.

– Ми вже думали, навіщо взагалі Золотий Ліфон, якщо його досі не отримав Олексій Гнатковський. І з цього натхнення таки запустили голосування, – зазначили вони.

Олексій Гнатковський переміг з величезним відривом. Проте поки лауреат ніяк не відреагував на свої нове звання.

Переможці Золотого ліфона минулих років

Торік назву премії змінила на Кевларовий ліфон. Її вирішили вручати лише тим культурним діячам, що пішли на війну. Тоді переміг поет Артем Полежака, що від початку повномасштабної війни став на захист країни. Цього року премія Кевларовий ліфон перетворилася на колективну спецвідзнаку для українських мисткинь на війні.

Срібний ліфон дістався автору сучасних романів та військовослужбовцю Антону Чеху. Бронза – в одного з з лідерів фольк-рок-гурту Kozak System Івана Леньо.

Переможцями Золотого ліфона у різні роки ставали письменники Сергій Жадан та Юрій Іздрик.

Фото: Сергій Ковбасюк

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-01 10:50:07