Суспільне мовлення

Одна нога коротша за іншу: у Львові лікарі прооперували 18-річну дівчину

У Львові лікарі зробили операцію дівчині, в якої одна нога коротша за іншу. Травматологи встановили у ногу апарат, який буде розтягувати кістку. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

У 18-річної Насті права нога майже на 4 сантиметри коротша за ліву. З дитинства дівчина носить спеціальне взуття та компенсатор – спеціальний ортопедичний виріб. Але дівчину почали турбувати болі в хребті.

“Важко було підібрати взуття, особливо влітку. Потрібна була компенсація. В мене біль в спині та перехилення тазу. Раніше не могла піти на операцію, бо я ще росла”, – каже Настя.

Перше ТМО Львова

За словами лікаря ортопеда-травматолога Назара Гнатейко, зволікання з операцією могло б призвести до поганих наслідків. Оскільки, навіть при носінні компенсатора, функцію опори виконує здорова нога, а це шкідливо для суміжних суглобів та хребта.

“Ми перебиваємо кістку, фіксуємо її, а потім починаємо розтягувати її.Відповідно в місці цього розтягнення наростає кісткова тканина, яка потім буде виконувати функцію нормальної здорової кіски, яка буде опороздатною в подальшому “, – каже лікар ортопед-травматолог Назар Гнатейко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Процес наростання нової кісткової тканини триватиме шість місяців. Зараз Настя перебуває під спостереженням медиків та займається лікувальною фізкультурою.

Руку переїхав віз: у Львові лікарі врятували кисть 17-річному хлопцю


Джерело: Суспільне мовлення України