Україна і світ

Обстріл України 11 квітня 2024 – реакція Зеленського

Фото: Офіс президента

Під час обстрілу 11 квітня силам протиповітряної оборони вдалось збити лише частину з-понад 40 ракет та близько 40 ударних безпілотників Shahed-136/131.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський – про обстріл 11 квітня

Коментуючи обстріл 11 квітня, Володимир Зеленський зазначає: російські терористи знову цілили саме по об’єктах критичної інфраструктури.

Зараз дивляться

– Був черговий підлий ракетний удар по Харкову та Харківській області. Мішенню стали також об’єкти в Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській областях, – зазначає глава держави.

Президент наголошує: кожен із наших сусідів у Європі, кожен з інших партнерів бачить, наскільки критичною є потреба України в системах ППО.

– Саме тут, саме зараз, саме нашою можливістю подолати російський терор світ може довести, що всі однаково сприймають терор як злочин.

Якщо ж Росії буде дозволено й надалі це робити, якщо російські ракети й Шахеди битимуть не тільки по Україні, а й по рішучості партнерів, це буде глобальним дозволом на терор, – певен Володимир Зеленський.

Саме тому, зауважує президент України, потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії.

– Дякую всім у світі, хто справді дієво підтримує нашу українську боротьбу за життя. Дякую всім лідерам, які не мовчатимуть, які продовжать допомагати нам і засуджувати російський терор, – додав президент України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-11 09:05:08