Суспільне мовлення

Незаконно виїхали за кордон 14 чоловіків: на Львівщині викрили злочинну схему

На Львівщині правоохоронці викрили злочинну схему з виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Нею скористались 14 українців. “Прайс” за організацію виїзду становив від 500 до 4000 доларів США залежно від мети та терміну перебування за кордоном.

Як повідомили у Львівській обласній прокуратурі, до складу організованої групи увійшли п’ятеро мешканців Волинської та Львівської областей. За даними слідства, вони організували схему з переправлення військовозобов’язаних за кордон під виглядом водіїв, які займаються міжнародними перевезеннями.

“Одним із учасників групи був керівник товариства, яке займається міжнародними перевезеннями. Це давало змогу вносити відомості до системи “Шлях”, що призовники є нібито теж його працівниками. В подальшому біля пунктів пропуску останніх очікували співучасники, які мали право законно перетинати кордон. В їх обов’язок входило координування наступних дій”, — йдеться у повідомленні.

Надалі “клієнтів” консультували, розробляли плани маршрутів та супроводжували за межі країни. При цьому забезпечували відповідними документами і транспортом. Таким чином, за кордон незаконно виїхали 14 чоловіків.

53-річному організатору схеми з Волині, а також чотирьом його спільникам повідомили про підозру в незаконному переправлені людей через держкордон. Їм загрожує до дев’яти років ув’язнення. А також позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Досудове розслідування триває.


Джерело: Суспільне мовлення України