Україна і світ

Не стоятиме питання «дрон чи стадіон»: парламент розширює можливості громад у сфері підтримки ЗСУ

Ілюстративне фото

Депутати прийняли у першому читанні законопроєкт №9559, який суттєво розширює можливості підтримки громадами Збройних Сил України у період дії воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

«Це дуже простий, але надзвичайно важливий законопроєкт про підтримку громадами ЗСУ. Річ у тім, що чинне законодавство про місцеве самоврядування не містить норм, які б абсолютно легально дозволяли громадам закуповувати дрони, пікапи тощо для наших захисників», — розповів народний депутат, заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін.

Тож цей законопроєкт, як зазначив політик, розширює спектр тих категорій, за якими громади можуть підтримувати українську армію.

Водночас Віталій Безгін висловив сподівання, що парламент якнайшвидше винесе цей законопроєкт на друге читання.

«Саме тоді в нас взагалі не буде стояти питання «дрони чи стадіони». Тоді всі матимуть абсолютно прозорі інструменти та підтримуватимуть саме Збройні Сили України», — підсумував народний депутат.

Зауважимо, що в першому читанні законопроєкт зібрав 330 голосів. Сподіваюся, що конституційна більшість буде і на другому читанні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, 11 квітня після кількох місяців дискусій Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію. У документі є норми, які стосуються чинних військовослужбовців. Що зміниться для тих, хто вже у війську — читайте в нашому матеріалі.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-12 09:51:36