Суспільне мовлення

Не пред’явив документи: у Львівському ОТЦК та СП прокоментували затримання волонтера Кирила Тарана

У Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки заявили, що волонтер Кирило Таран відмовився пред’явити представникам ТЦК та СП військово-облікові документи та проходити ВЛК, а крім того погрожував військовослужбовцям.

Офіційну позицію опублікували на Facebook-сторінці Львівського ОТЦК та СП.

У дописі йдеться, що Кирило Таран не пред’явив представникам Шевченківського РТЦК та СП військово-облікові документи на їхню вимогу.

“Громадянин почав втікати від військовослужбовців, під час втечі впав. З представниками ТЦК зухвало себе поводив, ненормативною лайкою ображав військових, провокував на конфлікт”, — мовиться у повідомленні.

Як з’ясували у Львівському ОТЦК та СП, Кирило Таран не уточнював свої військово-облікові дані. Під час зміни помешкання не став на облік у ТЦК та СП за новим місцем проживання у 7-денний термін. Крім того, відмовився від проходження ВЛК. Там нагадують, усі військовозобов’язані зобов’язані оновлювати свої дані і при наявності причин на отримання відстрочки надавати відповідні документи до ТЦК та СП.

У територіальному центрі комплектування додають, що військовослужбовці, яких зафіксували на відео і яким нібито погрожував Кирило Таран, мають бойовий досвід, численні поранення та державні нагороди. Їх перевели у ТЦК та СП за станом здоров’я.

“Ми поважаємо та дякуємо кожному українцю, які підтримують ЗСУ та наближають нашу спільну перемогу. Водночас це не дає права принижувати честь та гідність бійців, що втратили своє здоров’я на захисті України. Закликаємо громадськість припинити маніпуляції щодо цього випадку і не накладати тінь на співробітників ТЦК, які після отриманих поранень на фронті гідно виконують поставлені завдання”, — повідомляють у ТЦК.

Там додають, що за фактом триває перевірка. У ТЦК обіцяють притягнути винних до відповідальності та проінформувати громадськість про результат службового розслідування.

Згодом пост на Facebook-сторінці Львівського обласного центру комплектування та соціальної підтримки відредагували і видалили інформацію про перебіг конфлікту.

Що відомо про затримання представниками ТЦК волонтера Кирила Тарана

У суботу, 16 березня, дружина волонтера Віолетта Таран оприлюднила відео затримання. На ньому можна побачити, як п’ятеро працівників ТЦК схопили Кирила Тарана на вулиці та силоміць заштовхали у мікроавтобус. За словами жінки, повістки при цьому не вручали.

Згодом Кирила Тарана привезли до Шевченківського РТЦК та СП. Віолетта Таран додає, що під ранок вже був готовий наказ про мобілізацію її чоловіка. Після чого волонтера відправили до військової частини на полігон у Рівне.

Омбудсман Дмитро Лубінець засудив дії представників ТЦК. Посадовець заявив, що силові затримання призовників, побиття, погрози, залякування — це неприпустимо в демократичному суспільстві.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Кирилу Тарану вирішили призначити повторне проходження ВЛК, за підсумками якого обласний ТЦК ухвалюватиме рішення.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин