Україна і світ

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня про важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Про це вона повідомила на своїй сторінці у фейсбук, передає АрміяInform.

Згідно документу військовослужбовці, які виконують завдання під час ведення бойових дій отримують винагороду70 тисяч гривень за кожні 30днів

Це стосується військовослужбовців, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення з противником на глибину виконання завдань першого ешелону оборони або наступу до ротного опорного пункту включно, а також на території противника. Ця винагорода стане додатковим стимулом для наших захисників, які знаходяться на вістрі бойових дій.


Продовжуємо розвивати трек рекрутингу. За тиждень відкрито 2 центри рекрутингу української армії в Кривому Розі та Покрові Дніпропетровської області. Всього в Україні зараз діє вже 11 центрів.

Динаміка звернень продовжує зростати. До центрів рекрутингу української армії звернулося 1362 особи, з них 82 жінки. 299 осіб вже знаходяться на різних етапах рекрутингу.

Окрім того, нарощують роботу 4 онлайн-платформи, які пропонують українцям вакансії у силах оборони. За тиждень кількість вакансій збільшилася на 360; кількість частин, які беруть участь в проєкті на 28, а кількість відгуків громадян на 8008.

Відбулася перша в історії зустріч делегації Міністерства оборони та Командування Медичних Сил із командуванням медичних сил армії США. Досягнуті за підсумками зустрічі домовленості включають:

  • підтримку в підготовці тренерів для інструкторів з тактичної медицини,
  • продовження симуляційних ASSET курсів для хірургів,
  • підготовку медичного персоналу за спеціалізованими програмами,
  • підготовку евакуаційних бригад та реабілітаційних команд,
  • постачання броньованої евакуаційної техніки,
  • проведення спільних навчань та досліджень,
  • контроль якості турнікетів.

Було проведено навчання для працівників ТЦК та СП. Цього разу нові навички та знання отримували спеціалісти зі Львівщини. Тренінги проходили тиждень і стосувалися забезпечення прав військовослужбовців, ветеранів та членів родин, а також специфіки роботи з родинами зниклих безвісти. Далі будемо масштабувати проєкт на всю країну.


Вже 75 військових частин ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту подали декларації на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Нагадаю, що декларація на провадження діяльності з медичної практики для військових частин доступна через портал ДІЯ. Це стало можливим завдяки співпраці з МОЗ та Мінцифри. Було спрощено процес отримання дозволу на медичну практику: зручно, швидко, без зайвих документів та черг.

Стартував курс «Навчальний взвод резерву офіцерського складу» (Офіцерський курс) у Військово-медичній Академії Медичних сил Збройних Сил України.

Він проводиться для мобілізованих громадян України, які проходять службу на посадах сержантського складу і мають бажання та згоду командира для подальшого призначення на посади офіцерського складу у своїй в/ч з військово-обліковою спеціалізацією медичного профілю, а також подали відповідний рапорт та документи.

Слухачі вперше в історії отримали можливість отримати офіцерське звання не за 40 днів в стінах академії, а в змішаному форматі: теоретичну частину пройти онлайн, а практичну (18 днів) на очній формі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform повідомляла, що Бріджит Брінк закликала Конгрес проголосувати за допомогу Україні.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-13 17:56:53