Україна і світ

Наступ Росії на півночі: чи можливий наступ

Росія хоче створити ілюзії наступу на Півночі, не плануючи його проводити там.

Про це в ефірі телемарафону заявив військовий експерт Олександр Мусієнко.

– Я думаю, що вони будуть там (на Півночі, – Ред.) наступати обмеженим контингентом. Тобто це буде відволікаючий маневр, а бої точитимуться на прикордонні. Основний театр бойвих дій буде залишатися на Сході, це Донецька область. Ось там будуть точитися найзапекліші бої, – сказав він.

Зокрема, він зауважив, що Росія готує нові наступальні дії, більш масштабні.

Зараз дивляться

– Російські війська у районі Харківщини. Наразі, за заявами ГУР, збільшилась чисельність російського угруповання десь на 20-25 тис. у порівнянні з тим, яким воно було наприкінці 2023 року, – говорить Мусієнко.

За його словами, таке збільшення сил на Харківському напрямку сприяє тому, що ворог починає тиснути на Сході.

Крім того, Мусієнко зазначив, що російські війська будуть намагатися прорватися на Сході, а на Харківщині, на південному флангу, де наразі знаходяться окупанти, у районі Вугледару, ворог проводитиме флангові атаки. Так противник намагатиметься відволікти та розтягнути українську лінію оборони.

– Наразі сказати, що є загроза для Харкова по суходолу, що там буде вороже російське угруповання, я не можу, – зазначив він.

Мобілазація у Росії

Зокрема Мусієнко піддає сумніву плани Кремля мобілізувати 300 тис. військових до літа, враховуючи що минулого року ворогу на це знадобилось 3-4 місяці.

– Але вони будуть мобілізувати. Можливо 100 тис, можливо 150 тис, – додав він.

Нагадаємо, що 3 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що РФ готує додаткову мобілізацію 300 тис. своїх військовослужбовців на 1 червня 2024 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-03 17:48:12