Львівський портал

Наступ на Харківщині зупинено, ЗСУ ведуть контрнаступальні дії, – Генштаб

Українські військові зуміли зупинити активний наступ військ РФ на півночі Харківщини і зараз ведуть контрнаступальні дії. Про це на брифінгу заявив представник Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Ігор Прохоренко.

«На Харківському напрямку противник веде наступальні операції з метою створення буферної зони. Наразі ворог зупинений, ситуація контрольована, проводяться контрнаступальні дії», – сказав полковник.

Також російські окупанти ведуть наступальні дії й на сході Харківщини, планують зі сходу обійти Куп’янськ, але успіху не мають.

Загалом, говорячи про ситуацію на фронті, Ігор Прохоренко відзначив, що вона залишається складною. Основні бойові дії відбуваються саме на Харківщині та на Донеччині. Сили оборони продовжують оборонятись і завдавати втрат ворогу. За словами полковника, активно працює наша артилерія, безпілотні системи, залучають й авіацію.

На Сумщині й Чернігівщині ситуація контрольована. Відомо, що рашисти накопичують війська на території РФ, щодня завдають по прикордонних населених пунктах авіаційних та артилерійських ударів, застосовують дрони. Також окупанти намагаються знищити об’єкти критичної інфраструктури, атакують ракетами та «Шахедами».

«Сили оборони знають про плани ворога та роблять все, щоб їх зірвати. Вживаються заходи, щодо виділення резервів та засобів вогневого ураження з метою перехоплення ініціативи на полі бою», – наголосив Ігор Прохоренко.

Нагадаємо, напередодні Головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що у наступі на північ Харківщини окупанти понесли значних втрат, тож зараз зараз перекидають свої резерви. Він додав, що рашисти зав’язли у вуличних боях за Вовчанськ, а в районі Липців – перейшли до оборони.

На Донеччині, за словами генерала, точаться найбільш інтенсивні бої, на штурми позицій Сил оборони росіяни кинули найпідготовленіші свої підрозділи. Рашисти наступають на Часів Яр, активні бої зараз точаться на підступах до міста та в районі сусіднього села Іванівське. Тут ворог застосовує сучасну бронетехніку.

Додамо, що очільник ГУР Кирило Буданов вважає, що після наступу на півночі Харківщини росіяни почнуть новий – уже на Сумщині.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-24 15:10:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин