Україна і світ

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

У травні-червні Україна може наблизитися до підписання безпекових угод із країнами Балтії, Північної Європи і США.

Про це сказав Володимир Зеленський під час зустрічі з бразильськими журналістами.

«Стосовно двосторонніх безпекових договорів — у нас уже їх дев’ять. Ми наближаємося до важливого договору зі США, і після того, як ми пройдемо Конгрес — а я вважаю, що ми все одно дотиснемо та пройдемо його позитивно, — ми прийдемо до потужної угоди зі США», — заявив Президент.

Він зазначив, що подібні угоди з безпеки передбачають не тільки військову підтримку, а й гуманітарні аспекти, допомогу у відновленні, допомогу енергетиці — після ударів росії. Як приклад глава держави навів Німеччину: 7 млрд на рік для України. І підтримка різна.

Володимир Зеленський також висловив упевненість у тому, що партнери з балтійських країн вже в квітні можуть підписати нові безпекові угоди.

«Я думаю, що ми можемо мати потужний результат щодо гарантій безпеки й у травні-червні. Ми вийдемо на договори не тільки зі США, ми вийдемо на договори з країнами Північної Європи. Там потужна підтримка. Ми готуємося до Швеції та Норвегії», — наголосив Президент України.

Як повідомляла АрміяInform, нещодавно Україна та Іспанія провели переговори щодо укладення угоди про безпекові гарантії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначимо, що Україна уклала безпекові угоди з дев’ятьма державами: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією та Латвією.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-20 17:42:40