Україна і світ

Надання винищувачів F-16 та 7 систем Patriot: Зеленський про очікування від саміту НАТО

Відправка в Україну семи ЗРК Patriot та ухвалення США рішення щодо надання винищувачів F-16 буде практичним підсумком саміту НАТО, який пройде у липні.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив в інтерв’ю The New York Times.

– Ми можемо отримати від країн НАТО сім комплексів Patriot? Ми б хотіли закрити усі наші області й мати 20-30 таких систем. Але можна хоча б сім? Як ви вважаєте, для ювілейного саміту НАТО у Вашингтоні це важливо? Надати комплекси для країни, яка з 2008 року претендує на членство у НАТО, для країни, яка бореться за демократію всього світу, чи це дуже багато, – заявив він.

Надання Україні винищувачів F-16

Крім того, на думку голови держави, практичним результатом саміту НАТО буде рішення США про надання Україні винищувачів F-16. Без них, зауважив президент, флоту зі 130 літаків в України не буде.

– А це значить, що немає сенсу про це більше говорити. Тому що не буде адекватного флоту, який спроможний воювати з російським повітряним флотом, – наголосив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що раніше президент Зеленський називав кількість систем Patriot для повного закриття неба над Україною від ворожих атак. Це 25 установок.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-25 21:09:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин