Україна і світ

Надайте всі системи, які можете: Салліван звернувся до союзників щодо ППО для України

США закликають союзників надати Україні всі ППО, якими вони можуть поділитися.

Про це у розмові з журналістами сказав радник з нацбезпеки США Джейк Салліван.

– Наша позиція полягає в тому, що давайте надамо ППО Україні, це найефективніший спосіб захистити небо. Ось чому ми закликали кожного союзника – надайте будь-яку систему, яку ви можете надати, – сказав Салліван, відповідаючи на запитання стосовно заяви польського міністра про те, що Польща не збиватиме російські ракети, які летять через Україну в її напрямку, якщо не буде відповідного рішення на рівні НАТО.

Крім того, Салліван зазначив, що, на думку Білого дому, потужне ППО є найкращим способом зупинити російські повітряні сили.

Зараз дивляться

ППО для України

Зі свого боку речник Пентагону Пет Райдер відповів на питання стосовно деталей розгортання систем ППО в Україні, про які проінформував Джо Байденом під час саміту НАТО у Вашингтоні:

– З безпекових міркувань я не зможу розповісти про терміни розгортання – окрім того, що, як завжди, ми працюватимемо з нашими українськими партнерами, щоб доставити ці засоби якомога швидше. І, звичайно, ми залишимо за українськими посадовцями можливість говорити про те, коли ці системи прибудуть, і коли вони будуть введені в дію.

Райдер зауважив, що США розуміють нагальність цього питання, зважаючи на жахливі ракетні удари, завдані РФ цього тижня, один з яких влучив у дитячу лікарню.

Речник Пентагону не відповів конкретно на зауваження журналіста Голосу Америки щодо того, що Україна просила сім систем ППО, але наразі отримала обіцянки про 5 таких систем, зауваживши, що це є пріоритет для США і вони й “надалі працюватимуть з нашими союзниками та партнерами в усьому світі над тим, щоб надати нашій країні те, що їй потрібно для захисту себе і свого народу”.

Джерело: Голос Америки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 14:55:04