Україна і світ

На з’їзді “депутати Придністров’я” попросили Росію “захистити” від Молдови

Під час з’їзду “парламенту” невизнаного Придністров’я так звані депутати цієї квазіреспубліки звернулися до Російської Федерації із проханням “захистити” їх від начебто “тиску”, який чинить Молдова.

Про це пише молдовське видання Newsmaker.

Сам з’їзд відбувся 28 лютого. Місцеві “депутати” звернулися також до ОБСЄ, СНД, Європейського парламенту, міжнародного комітету Червоного Хреста і до генсека ООН із закликом “вплинути на керівництво Молдови для повернення до адекватного діалогу і припинити порушення прав і свобод жителів Придністров’я”.

Зараз дивляться

У своєму зверненні вони вказали, що Молдова нібито розв’язала проти так званої Придністровської молдовської республіки “економічну війну”.

Крім того, “депутати ПМР” звинуватили Молдову у нібито навмисному блокуванні переговорів із Тирасполем. Ймовірно, йдеться про те, що з 2024 року Молдова скасувала митні пільги для придністровських підприємців, що викликало гостру реакцію “ПМР”. З боку гауляйтерів регіону були організовані протести проти дій офіційного Кишинева.

З’їзд “депутатів ПМР”

Нагадаємо, 28 лютого в Тирасполі відбувся “З’їзд депутатів усіх рівнів”, що стало першою подібною подією за майже два десятиліття. Минуле подібне зібрання проходило 2006 року, коли “депутати” ухвалювали рішення про проведення “референдуму” щодо приєднання до Росії. У тому ж році відбувся ніким не визнаний “референдум”, під час якого нібито понад 90% учасників проголосували за “курс на незалежність” і “входження невизнаної ПМР до складу Росії”. Міжнародна спільнота, в тому числі Молдова і Україна, результатів “референдуму” не визнали.

Цього року на з’їзд зібрались “депутати” законодавчого органу, а також місцеві районні, міські та сільські “депутати”, та навіть “депутати” першого скликання місцевого законодавчого органу. На зустрічі був присутній і ватажок невизнаної “ПМР” Вадим Красносельський.

Фото: “Верховна Рада ПМР”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-28 19:01:07