Суспільне мовлення

На третій день після операції став на ноги: львівські медики прооперували військового із важким пораненням

Лікарі Національного реабілітаційного Центру “Незламні” врятували від ампутації ногу 25-річному захисникові із Львівщини, який отримав важке вогнепальне поранення.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

25-річний Ілля Дмитришин з села Борщовичі, що на Львівщині, добровольцем пішов воювати за рік від початку повномасштабного вторгнення РФ.

“Таке рішення ухвалив, бо сприймав це як належне. Адже воювати рано чи пізно піде кожен, а переховуватися від ТЦК мені було б соромно. То був мій чоловічий обовʼязок”, — каже Ілля.

А ще, як каже, він пішов на війну заради свого 6-річного сина Мар’яна. Його іграшкову машинку Ілля згодом прикріпить до свого бронежилету і воюватиме з постійним нагадуванням про те, що він батько і має подбати про майбутнє сина.

Захисник воював у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади на Бахмутському напрямку. У вересні минулого року в районі Кліщіївки отримав важке кульове поранення в ногу.

Пораненого доправили в Харків, де лікарі стабілізували його стан, встановили апарат зовнішньої фіксації та скерували до Львова у Центр “Незламні”.

За словами медиків Центру, пацієнт надійшов з масивним дефектом мʼяких тканин в ділянці стегна і великим дефектом стегнової кістки — близько 7 см.

“Спершу побороли і інфекцію і загоїли рану, потім зафіксували стегнову кістку пластиною і заповнили кістковий дефект цементним спейсером. Далі видалили наповнювач та пересадили кістковий трансплантат з тазу пацієнта”, — розповів ортопед-травматолог Юрій Кіт. Та додає, що втручання минуло успішно і кінцівку вдалося зберегти.

Військовий із лікарями Центру “Незламні”. Фото: Перше медичне об’єднання Львова

“Прогнози мені спершу давали, що я буду десь пів року лежати в ліжку і нічого не можна буде з цим зробити. Я дуже боявся цього. Але вже на 3-й день після першої операції я вийшов на вулицю на милицях”, — каже Ілля.

Ілля Дмитришин

Ілля Дмитришин. Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Реабілітація воїна ще триває, але він вже думає про повернення на фронт. Каже, що не може допустити, аби його синові теж довелося воювати.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин