Львівський портал

На півночі Вовчанська росіяни беруть в полон і розстрілюють місцевих жителів, – МВС

У північній частині міста Вовчанська на Харківщині, де йдуть активні бойові дії, російські військові беруть цивільних мешканців у полон. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За його словами, у північній частині Вовчанська, де йдуть активні бойові дії, російські військові беруть цивільних жителів у полон. До сьогоднішнього дня на тій ділянці також тривала евакуація – Національна поліція України не припиняла вивозити людей попри всі загрози та під обстрілами.

Станом на зараз, за оперативною інформацією, російські військові, які намагалися закріпитись у місті, не дозволяли місцевим жителям евакуйовуватися: людей почали викрадати та зганяти до підвалів, наголосив Клименко.

«Відомо про перші розстріли цивільних російськими військовими. Зокрема, один із мешканців Вовчанську намагався втекти пішки, відмовився виконувати команди загарбників – росіяни його вбили», – повідомив міністр внутрішніх справ.

Евакуаційні групи Нацполіції продовжують працювати у Вовчанську попри інтенсивні бойові зіткнення та намагаються забезпечити подальшу евакуацію людей, відзначив міністр.

Нагадаємо, під час наступу на півночі Харківщини 11 травня російські окупанти взяли в полон цивільних мешканців Вовчанської громади. Деяким із них вдалось втекти 13 травня.

14 травня у селі Стариця Вовчанської громади російський військовослужбовець впритул застрелив місцевого мешканця. Також під час збройного нападу зник ще один чоловік.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-16 13:22:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин