Львівський портал

На місці скандального ринку в центрі Львова облаштують сквер

Замість колишнього ринку «Добробут», що за Львівською оперою, облаштують сквер, а згодом – великий громадський простір. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Йдеться про колишній ринок «Добробут» на пл. Князя Ярослава Осмомисла та території, обмежені прилеглими до нього вулиць Лазневої, Сянської та Підмурної. Тут збираються облаштувати сквер, а в майбутньому – великий громадський простір.

Рішення про створення на цьому місці скверу вже прийняв виконавчий комітет Львівської міськради. Таким чином у самому центрі міста з’явиться ще одна зелена зона для відпочинку.

«Ця територія розміщена в частині Світової спадщини ЮНЕСКО і має всі шанси стати ще однією візитівкою Львова. А сквер, який тут дуже пасує, – окрасою Львова. Ще донедавна ідея зі сквером в районі «Добробуту», здавалося б, була малоімовірною. Нині місто зробило перші реальні кроки до її реалізації», – прокоментував заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

На місці історичних оборонних споруд розроблять концепцію зв’язку скверу із зеленими зонами вул. Підвальної та просп. Свободи.

Також фахівці напрацюють концепцію транспортного розвитку, аби підвищити безпеку користування простором пішоходів, велосипедистів та для пріоритезації у цій локації саме громадського транспорту.

Нагадаємо, більшість підприємців, які працювали на ринку «Добробут» пішли звідти ще у 2021 році, а рік перед цим за ТОВ «СУАП «Галінвест» незаконно зареєстрували право власності на саму земельну ділянку, яка є комунальною власністю Львова. У мерії такі дії вважають незаконними, тож подали до суду.

Наприкінці 2023 року Верховний суд скерував справу щодо ринку «Добробут» на новий розгляд. Хоча загалом у Львівській міськраді кажуть, що судова тяганина стосовно землі на на місці триває більше 20 років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Google maps, ЛМР

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-27 13:04:14