Суспільне мовлення

На Львівщині зводять прихисток постраждалих від насильства

На Львівщині зводять прихисток для постраждалих від домашнього насильства чи торгівлі людьми . Для цього реконструюють стару будівлю в одному з міст області. Роботи планують завершити до кінця весни. Про це Суспільному розповіла начальниця Львівської районної військової адміністрації Христина Замула.

Локацію наразі не розголошують з міркувань безпеки. Зараз на об’єкті тривають внутрішні роботи.

“З хлопцями ми почали мурувати перегородки, перестінки. Клеїмо гіпсокартон, стіни вирівнюю. Залили чорнову бетонну стяжку і кинули проводку”, — каже працівник Юрій Ліхтер.

Фото: Суспільне Львів

У будівлі буде сім кімнат з окремими санвузлами, а ще – їдальня та ігрова кімната для дітей. Там зможе безкоштовно проживати до 22 людей. Залишатися у прихистку можна буде до трьох місяців, каже начальниця Львівської районної військової адміністрації Христина Замула.

“Одна з семи кімнат облаштована для людей з інвалідністю.Там все буде приведено до стандартів відповідно до чинного законодавства України. Тобто набагато ширші пройоми, окремий санвузол, який теж буде облаштований спеціально для таких людей”, — каже начальниця Львівської районної військової адміністрації Христина Замула.

На Львівщині зводять прихисток для тих, хто постраждав від насилля

Фото: Суспільне Львів

Прихисток для постраждалих від насильства планують відкрити до кінця травня 2023 року.

“Вісім тисяч звернень у Львівському районі, 40% з них — доведені випадки, тобто підтверджені, відкриті кримінальні провадження. Як правило, ті, хто піддається насильству, не мають місця, де перебувати. Цей прихисток — для тимчасового перебування, для того, щоб можна було налагодити своє життя. Він розрахований на жінок, які можуть бути з дітьми”, — каже начальниця Львівської районної військової адміністрації Христина Замула.

Проєкт фінансує американський благодійний фонд. На нього, за словами керівниці Львівської районної адміністрації Христини Замули, виділили 12 мільйонів гривень.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові монахині зводять притулок для самотніх жінок


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин