Суспільне мовлення

На Львівщині завершують ремонт прикордонної дороги

На Львівщині завершують ремонт автомобільної дороги КПП “Смільниця” — Старий Самбір, на ділянці Хирів — Поляна. Ремонтні роботи профінансувала польська сторона. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області Олега Берези, дорогу, яка межує з ЄС, не ремонтували кілька років. Тривалий час на ділянці проводили так званий “ямковий ремонт”.

“Під час проведення обстеження найбільш зруйнованої ділянки дороги спостерігалося руйнування 80% покриття: були широко розвинуті вибоїни, ями та колійність. Практично по всій ділянці дороги поверхневий водовідвід був незадовільний або слабо розвинений. Крім цього, на дорозі склалися несприятливі умови проїзду автомобільного транспорту: мала пропускна здатність, низький рівень безпеки та зручності руху”, — каже Олег Береза.

Дорога до ремонту. Служба автомобільних доріг у Львівській області

Дорогу ремонтують за гроші “польського кредиту” в межах ініціативи “Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні”.

“Завдяки реалізації міжнародного проєкту відремонтували 3-кілометрову ділянку дороги, а також капітально відновили два мости в місті Хирів та між селом Поляна і містом Хирів. Вкотре наголошую, що якісне транспортне сполучення та належна прикордонна дорожня інфраструктура – це запорука економічного та продовольчого функціонування нашої держави”, – каже заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

На ділянці зрізали зношене дорожнє покриття, постелили два шари асфальтобетону, облаштували освітлення та організували дорожній рух. Зокрема, нанесли горизонтальну розмітку, встановили дорожні знаки та бар’єрне огородження. У планах — облаштувати водоскиди та фігурні елементи мощення на тротуарах.

Читайте також

У Львові відбудовують зруйновану російською ракетою СТО

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині відремонтували Золочівський замок, що був пошкоджений через удар ракети


Джерело: Суспільне мовлення України