Львівський портал

На Львівщині запустили Портал послуг та пільг для захисників та ветеранів

У Львівській області запрацював онлайн-ресурс, який допоможе спростити доступ захисникам, ветеранам та їхнім родинам до пільг та послуг, які їм пропонують громади Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської ОВА.

Для того, щоб скористатися Порталом потрібно спершу зайти на сайт Львівської ОВА, знайти розділ «Захиснику та Захисниці» та натиснути на портал. Там розміщена мапа з установами, як державними, так і комунальними, які надають того чи іншого роду послуги.

«Ми ставили перед собою завдання – розробити платформу, яка б інформувала про усі послуги, які можуть отримати наші ветерани та члени їхніх родин у своїх громадах. Відтепер це можна зробити в онлайн-режимі. Наприклад, на порталі є категорії: бізнес, житло, лікування та реабілітація чи соціальна допомога. Обравши один з пунктів та свою громаду, ветеран отримає інформацію про надавача вказаних послуг та місце його розташування. Цей портал інтерактивний, тому дані будуть оновлюватися», – розповів керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень.

Платформу розробили у межах реалізації проєкту «Аналітичний портал Львівщини» і Концепції підтримки Захисників та Захисниць України.

Адміністратором інформації є Львівська ОВА, яка разом з громадами та установами збирає, формує та актуалізовує інформацію, яка розміщена на порталі.

Покрокова інструкція:

  • Якщо ви зайшли на Портал, то спершу оберіть категорію: військовослужбовець без статусу, волонтер, доброволець АТО, особа з інвалідністю, учасник бойових дій чи війни, учасник Революції Гідності (або члени їхніх сімей), родини загиблих військових чи зниклих безвісти;
  • Далі оберіть свою громаду у наступній категорії;
  • Визначте тип послуг, які шукаєте: бізнес, житло, культура та дозвілля, лікування/реабілітація, навчання, послуги на житлово-комунальні послуги, правова допомога, працевлаштування, соціальна підтримка.

Після усіх цих дій, на мапі з’являться відмітки, де можна отримати вказану вами послугу і у вказаній вами громаді чи поблизу. Відеоінструкція доступна за посиланням.

Довідка

Портал послуг та пільг для Захисників і Ветеранів – унікальний інформаційний ресурс, який містить інтерактивну мапу установ Львівщини, які надають послуги та пільги ветеранам, захисникам, членам їхніх сімей, сім’ям загиблих, зниклих безвісти чи в полоні, а також сім’ям Героїв Небесної Сотні. На реалізацію проєкту не витратили жодних коштів з обласного бюджету.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-28 16:58:41