Суспільне мовлення

На Львівщині викрили ще одну схему незаконного перетину кордону військовозобов’язаними

На Львівщині правоохоронці викрили ще одну схему незаконного переправлення через кордон чоловіків призовного віку. Її організував 33-річний мешканець Львова. Про це повідомили на Facebook-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Львів’янин створив фіктивне підприємство, яке допомагало призовникам виїжджати з України. Чоловіки перетинали кордон під виглядом водіїв вантажівок, що здійснюють міжнародні перевезення. Далі чоловіки мали намір шукати роботу у країнах ЄС.

Викрили та затримали чоловіків, які організували схему незаконного виїзду, 26 жовтня співробітники Львівського прикордонного загону.

“Під час обшуків вилучили три автомобілі, зокрема два вантажних. Їх використовували для незаконного переправлення чоловіків за кордон, 7 000 євро, 10 000 доларів США, мобільні телефони, ноутбуки, чорнові записи та значну кількість документів, які підтверджують протиправну діяльність фігурантів”, — повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Слідчі поліції повідомили затриманим про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває. Невдовзі чоловікам оберуть запобіжний захід. Правоохоронці встановлюють усіх причетних до організації незаконного каналу переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Читайте також

Підробка документів: у Львові затримали голову БФ та місцевого жителя

На Львівщині викрили ще один незаконний канал переправлення ухилянтів за кордон

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Через пункт пропуску “Шегині” двоє чоловіків намагались вивезти з України понад 3 мільйони 800 тисяч гривень


Джерело: Суспільне мовлення України