Суспільне мовлення

На Львівщині судитимуть інспекторку митниці та прикордонників, які переправляли військовозобов’язаних за кордон

На Львівщині судитимуть організаторів та посібників схеми з виїзду військовозобов’язаних за кордон. Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Слідчі ДБР встановили, що канал переправи ухилянтів за кордон організувала інспекторка одного з відділів митного оформлення разом з ще одним чоловіком. Організатори залучили до незаконної схеми ще двох інспекторів прикордонної служби та жителя Жовкви.

“Цивільні члени групи шукали охочих незаконно виїхати за кордон і отримували 6 тисяч доларів США з особи. Потім чоловіків спеціальним транспортом довозили до кордону із Польщею, де інші учасники схеми з-поміж посадовців митниці та прикордонників пропускали їх через кордон”, – йдеться у повідомленні.

Працівники ДБР задокументували чотири факти незаконного виїзду придатних до військової служби чоловіків. За “послуги” ухилянти загалом сплатили 24 тисячі доларів.

ДБР

Членів групи обвинувачують у незаконному переправленні осіб через державний кордон, вчиненому у складі організованої злочинної групи (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 332 КК України).

Натомість працівницю митниці разом з двома пособниками звинувачують в отриманні неправомірної вигоди та вплив на прикордонників, які допомогли втілити злочинну схему (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 369-2, ч. 3 ст. 419 КК України)

На Львівщині судитимуть митника та прикордонників, які переправляли військовозобов’язаних за кордон

ДБР

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Обвинувальний акт скерували до суду.

На Львівщині викрили ще один канал переправлення чоловіків призовного віку за кордон


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин