Суспільне мовлення

На Львівщині попрощаються із трьома захисниками

Сьогодні, 25 серпня, у Львові та в області відбудуться прощання із трьома захисниками України: Валерієм Петровим, Миколою Гичком та Романом Андрушком. Військовослужбовці загинули у бою.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Валерій Петров народився у Львові. Чоловік здобув вищу освіту в Українській академії друкарства. Після цього працював у літературній агенції. Із початком повномасштабної війни Валерій увійшов до 125 окремої бригади територіальної оборони. Захисник виконував завдання на східному напрямку. Військовий загинув 19 серпня у віці 48 років. У нього залишилися дружина, син, батько, онучка, сестра та невістка.

Чин похорону військовослужбовця розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі в Львові, за пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Валерій Петров. Львівська ОВА

Микола Гичко є уродженцем Тернопільщини, однак останнім часом проживав у Дрогобичі. З першого дня повномасштабного вторгнення воїн добровільно став на захист України. Служив артилеристом 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола. Чоловік воював у “гарячих” точках. Микола Гичко загинув 22 серпня 2023 року під час артилерійського обстрілу, отримавши осколкове поранення в районі села Нова Токмачка Запорізької області. Йому було 38 років. У захисника залишились дружина та сестра з сім’єю.

Чин похорону військового проведуть об 11:00 у храмі Успіння Пресвятої Богородиці на вулиці Володимира Великого у Дрогобичі. Поховають чоловіка на Алеї Слави.

Микола Гичко

Микола Гичко. Львівська ОВА

Роман Андрушко — мешканець Судововишнянської громади Яворівського району. З початком повномасштабної війни чоловік став на захист України. Загинув 21 серпня 2023 року, виконуючи бойове завдання у Луганській області.

Прощання з Романом Андрушко відбудеться 25 червня. О 10:30 кортеж виїде зі Львова, за годину відбудеться зустріч у центрі Городка. Наступна зупинка — у селі Родатичі о 13:00. Звідти пройде хода до церкви Воздвиження Чесного Хреста. Після церкви процесія вирушить у Судову Вишню до рідної домівки захисника. Звідти похоронний кортеж попрямує до церкви Спаса та на кладовище.

Роман Андрушко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Роман Андрушко. Львівська ОВА


Джерело: Суспільне мовлення України