Суспільне мовлення

На Львівщині до суспільно-корисних робіт планують залучити понад 300 безробітних

На Львівщині до суспільно-корисних робіт упродовж року хочуть залучити понад 300 офіційних безробітних. Зараз в центрі зайнятості працюють над розширенням переліку видів робіт. Про це в ефірі “Українського радіо. Львів” розповіла начальниця управління реалізації політики зайнятості Львівського обласного центру зайнятості Ірина Романяк.

За її словами, у Львівській області в лютому цього року затвердили розпорядження ОВА, яким було затверджено види робіт, орієнтовний обсяг грошей та приблизне число безробітних, яких можуть залучити до суспільно-корисної праці.

“Загалом планується упродовж цього року залучити до 300 людей до таких робіт. Це роботи, пов’язані із заготовкою дров до опалювального сезону, виготовленням окопних свічок, плетінням сіток, приготуванням продуктових наборів для військових, пакуванням та розвантаженням гуманітарної допомоги, розвантаженням вагонів на залізниці”, — каже Ірина Романяк.

За перший місяць до робіт вже залучили 15 зареєстрованих безробітних. Вони займалися заготівлею дров, виконували підсобні роботи під час відновлення укриттів та плели сітки.

Ірина Романяк каже, на час суспільно-корисних робіт безробітні залишаються на обліку в центрі зайнятості, однак допомогу їм не виплачують, бо оплата йде за виконану роботу на рівні мінімальної. Якщо ж безробітний відмовляється від суспільно-корисних робіт, то втрачає реєстрацію. З огляду на воєнний стан, допомогу з безробіття виплачують до 90 днів. Якщо на момент закінчення суспільно-корисних робіт цей термін не спливає, то виплати можуть відновити, а якщо минає – то виплати не поновлюють. Переважно такі роботи тривають до місяця на одному місці праці.

Зараз обласний центр зайнятості працює над тим, щоби розширити перелік видів робіт та роботодавців, готових долучитися до процесу.

За її словами, число безробітних порівняно з минулим роком зменшилося на понад 50%.

“Також зменшилася кількість пропозицій, але не настільки суттєво, як зменшилося безробіття. На одну вакансію припадає одна людина, а минулого року це було 3-4 претенденти”, — додає жінка.

Щодо спеціальностей, то попит є на швачок, сантехніків, електриків, водіїв, трактористів, операторів для роботи на різному устаткуванні.

Читайте також

У Львові переселенки заснували швейне підприємство

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вийшли на ринок ЄС: з Харкова на Львівщину релокували підприємство з виготовлення меблів


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин