Суспільне мовлення

На Львівщині 7 грудня попрощаються із п’ятьма захисниками

Сьогодні, 7 грудня, у Львівській області попрощаються із п’ятьма військовими. Петро Рудніцький, Роман Крутой, Василь Барнінець, Володимир Герасимлюк та Тарас Рибчак загинули у боях з росіянами.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Петро Рудніцький — мешканець села Корсів Золочівського району. У січні 2023 року чоловік став до лав Збройних сил України. Воїн був оператором-топогеодезистом відділення самохідного артилерійського дивізіону. Він загинув 30 листопада 2023 року у боях на території Запорізької області. Кортеж з тілом загиблого зустрінуть о 13:00 на в’їзді в село Корсів, біля пам’ятного знака Богородиці. Чин поховання відбудеться у тому ж селі.

Петро Рудніцький. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Роман Крутой — мешканець села Острів Червоноградської громади. Із початком повномасштабного вторгнення РФ чоловік добровольцем став на захист України. Захисник проходив службу у військовій частині А4773. Загинув 30 листопада 2023 року в бою на Донеччині. Про місце і час прощання на сторінці громади не повідомляють.

Роман Крутой

Роман Крутой. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Володимир Герасимлюк — львів’янин. Із початком повномасштабного вторгнення РФ чоловік став на захист України. Військовий боронив незалежність країни на східному напрямку у лавах 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Загинув 4 грудня. У воїна залишилися мама, двоюрідні брати, сестри, племінники, дядько та хрещений батько.

Володимир Герасимлюк

Володимир Герасимлюк. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Тарас Рибчак — уродженець села Голешів Львівської області. Коли почалась повномасштабна війна, чоловік добровольцем долучився до ЗСУ. Захисник виконував бойові завдання у складі військової частини А4788 Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Тарас Рибчак загинув 3 грудня. У воїна залишилися дружина та 8-річна донька.

Тарас Рибчак

Тарас Рибчак. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Чин похорону захисників Володимира Герасимлюка і Тараса Рибчака розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі у Львові, за пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Василь Барнінець — мешканець села Риків Козівської громади. З перших днів війни підприємець допомагав Збройним силам України. Згодом чоловіка мобілізували, він загинув під час виконання бойового завдання. Про місце і час прощання офіційно не повідомляли.

Василь Барнінець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Василь Барнінець. Фото: пресслужба Львівської ОВА


Джерело: Суспільне мовлення України