Україна і світ

На кордоні РФ почали видавати повідомлення про заборону на виїзд чоловікам і вже готують “виїзні візи”

У Росії прикордонна служба ФСБ почала видавати охочим залишити країну повідомлення про заборону на виїзд на тлі оголошеної диктатором Володимиром Путіним мобілізації.

Про це з посиланням на ЗМІ повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Зокрема, як повідомив глава правозахисної групи Агора Павло Чиков, на кордоні з Казахстаном було громадянину РФ було видано повідомлення про заборону на виїзд.

У його повідомленні йдеться, що громадянину, який перетинав кордон РФ і Казахстану, обмежено право на виїзд з РФ на підставі рішення військового комісаріату.

На кордоні РФ почали видавати повідомлення про заборону на виїзд чоловікам і вже готують “виїзні візи” / 2 фотографии

25 вересня видання Медуза з посиланням на джерело в Кремлі повідомило, що, ймовірно, з 28 вересня чоловікам мобілізаційного віку в РФ заборонять виїзд з країни.

За інформацією ЗМІ, це буде щось на кшталт виїзних віз: для виїзду з Росії чоловікам доведеться отримувати дозвіл від військкомату.

Російська влада може запровадити виїзні візи для своїх громадян, де для виїзду за межі РФ необхідний буде дозвіл від військкоматів.

21 вересня російський диктатор Володимир Путін оголосив про проведення на території Росії часткової мобілізації. До лав окупантів у Кремлі хочуть залучити 300 тис. росіян.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Сергій Братчук

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-25 19:47:26