Суспільне мовлення

На фасаді школи №86 у Львові відкрили п’ять меморіальних таблиць

Сьогодні, 1 лютого, на фасаді львівської школи №86 відкрили п’ять меморіальних таблиць львів’ян, які загинули на російсько-українській війні. Іваночко Андрій, Захарко Ігор, Діанов Валерій, Якимов Владислав та Малаховський Павло навчалися у цій школі.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

“П’ять меморіальних таблиць на стіні цієї школи вшановують пам’ять п’яти випускників цього навчального закладу, які загинули у російсько-українській війні. На жаль, фактично в кожній нашій школі є загиблі випускники і ми щотижня відриваємо нові таблички”, – каже начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк

За його словами, для встановлення меморіальної таблиці рідні полеглого звертаються до навчального закладу, куди надають коротку інформаційну довідку й фото для дошки. Далі інформацію передають в управління архітектури. Там розробляють макет і погоджують його з рідними, а місто фінансує виготовлення таблиці.

Меморіальні таблиці на фасаді школи №86, 1 лютого 2024. Фото: Роман Балук / пресслужба Львівської міської ради

Меморіальні таблиці, які відкрили сьогодні, вшановують пам’ять військових:

  • Павло Малаховський — із перших днів повномасштабного вторгнення РФ пішов до війська. Загинув 3 січня 2023 року під містом Бахмут Донецької області у віці 35 років.
  • Валерій Діанов — воював на східному напрямку й загинув у бою за місто Вугледар Волноваського району Донецької області 31 січня 2023 року. Йому було 44 роки.
  • Ігор Захарко — виконував бойові завдання на Донецькому напрямку. 8 лютого 2023 року загинув у віці 37 років у селі Водяне.
  • Владислав Якимов — воював на Луганщині та на Запорізькому напрямку. 20 березня 2023 року загинув у віці 27 років у селі Кузьмине Сєверодонецького району Луганської області. Посмертно нагороджений орденом “За мужність І ступеня”.
  • Андрій Іваночко — був учасником АТО в 2015-2017 роках. Із перших днів повномасштабної війни був у боях під Києвом. Загинув 21 березня 2022 року під Миколаєвом, біля селища міського типу Первомайська. Йому було 30 років, посмертно нагороджений орденом “За мужність ІІІ ступеня”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В жовтні 2023 року виконком Львівської міської ради затвердив взірець, як мають виглядати меморіальні таблиці, що вшановують пам’ять загиблих військовослужбовців.


Джерело: Суспільне мовлення України