Україна і світ

Мовчить у мережі та видаляє твіти: реакція Джоан Роулінг на позов Іман Хеліф


В інциденті з кіберцькуванням олімпійської чемпіонки з боксу Іман Хеліф зʼявилися нові подробиці. Громадський діяч Тревіс Акерс помітив, що письменниця Джоан Роулінг, чиє імʼя фігурує в скандалі, підчистила твіти в соцмережі X (раніше Twitter).

Джоан Роулінг видалила повідомлення – що відомо

На своїй сторінці в X Акерс заявив, що авторка саги про Гаррі Поттера прибрала 27 твітів з того моменту, як вона потрапила до списку відповідачів за судовим позовом спортсменки.

– Роулінг також не писала твітів протягом 13 днів, – зазначив громадський діяч.

В коментарях під постом Тревіса Акерса дехто з підписників вимагає від нього доказів щодо видалення повідомлень. Також там відзначилося чимало ти, хто співчуває Іман Хеліф через гендерний скандал. Користувачі мережі пригадали Роулінг інші нетолерантні висловлювання та побажали їй більше судитися.

Зараз дивляться

Востаннє активність письменниці в X датується 7 серпня. Вона зробила чимало репостів та написала звернення до прихильників Хеліф.

– Бомбардувати мене фотографіями атлеток, щоби довести, що не всі жінки схожі на Барбі,  все одно, що закидати мене фотографіями картоплі різної форми, щоби довести, що каміння їстівне. Я все ще бачу різницю, а ви скидаєтеся на божевільних, – сказала Роулінг.

Судовий позов Іман Хеліф

Нагадаємо, що олімпійська чемпіонка позивається до соцмережі X. Тобто відповідати перед законом доведеться всім хейтерам, в тому числі й відомим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім Джоан Роулінг в скарзі згадано власника соцмережі Ілона Маска та кандидата в президенти США Дональда Трампа.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 15:57:08