Суспільне мовлення

“Менше говорити, а більше робити”. Роман Яремчук розповів про тиск на Україну та підготовку до гри з Ісландією

Що сказав український футболіст перед фінальним поєдинком.

Збірна України з футболу виступить проти Ісландії у фінальному протистоянні за місце на чемпіонаті Європи-2024. Матч відбудеться у вівторок, 26 березня у Вроцлаві, Польща.

У півфіналі Ісландія перемогла Ізраїль (4:1), а Україна пройшла Боснію і Герцеговину (2:1). Автором першого голу на 85-й хвилині у матчі проти Боснії став Роман Яремчук, який відвідав пресконференцію перед фінальним матчем у плей-оф відборі на Євро-2024.

Суспільне мовлення — транслятор матчів України у кваліфікації на Євро-2024. Дивіться наживо матч Україна — Ісландія на місцевих телеканалах Суспільного (у мережі Т2, кабельних мережах та IPTV).

Форвард національної збірної України розповів про тиск перед грою. Яремчук зазначив, що матч проти Ісландії є відповідальним і тому навколо нього багато уваги.

  • Про право на помилку

“Потрібно менше казати у пресі, що це матч нашого життя, що ми маємо обов’язково перемагати. Нам потрібно менше говорити, а більше робити на футбольному полі. Всі ми розуміємо, що для нас це важливий матч. Всі хлопці виступають на дуже високому рівні у своїх клубах. Представляти свою країну – це зовсім інше, тому потрібно менше говорити та ділом показати на футбольному полі, що ми не на словах гарні гравці, а на ділі”.

  • Про важливість для збірної футболістів, що грають у закордонних клубах

“Звичайно, це плюс для нашої країни. Бо ми представляємо гарні світові чемпіонати. Вважаю, що тренерському штабу непросто за декілька днів нас усіх зібрати в одну схему, щоб ми однаково думали. Бо в клубах ми граємо за різних схем: хтось з двома нападниками, хтось з одним. Звісно, тренерському штабу складно, але рівень футболістів виріс. Проте, як я сказав раніше, потрібно це показувати на полі. Бо є матчі, в яких ми не показали рівень як справді гарних футболістів. Потрібно це показати тут, бо збереться чимало наших уболівальників. Дуже відповідальний матч».

  • Про омолодження збірної

“Мені здається, що відбувається зміна поколінь у збірній, приходять молодші хлопці. Як на мене, нам не вистачає у роздягальні Андрія Ярмоленка, Тараса Степаненка, їхніх лідерських якостей. Іноді потрібно, щоб дехто зі старших “струснув” молодих, у гарному сенсі цього слова. На такі матчі, мені здається, їх не вистачає, але зараз чимало гравців, які виступають на дуже високому рівні та теж можуть підказати”.

  • Про ритуали перед матчами

“Немає ритуалів. Потрібно гарно готуватися впродовж всього тижня. Бути професіоналом і все. Це мій ритуал”.

  • Про зміни настрою в колективі після гри з Боснією і Герцеговиною

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Не знаю, хто це сказав. Якщо це була між командою розмова, то хтось тоді розказав. Це погано, що про це сказали. Так, ми поговорили про те, що ми пройшли через такий досвід: [після перемоги над Шотландією у 2022 році] у нас була така ейфорія, що ми за крок до чемпіонату світу. І в матчі проти Вельсу ми розчарували всю країну, ходили плакатися та витирали шмарклі об один одного”.

“Була розмова, щоб такого не повторилося. Щоб всі серйозно поставилися і забули цей матч з Боснією і Герцеговиною та відправилися в готель з налаштуванням на наступний матч. Як я вже казав, ситуація в країні не дозволяє зараз святкувати. Потрібно тішити наших уболівальників та хлопців, що тримають фронт”.

Що відомо

  • Україна посідає 24-те місце у рейтингу чоловічих збірних ФІФА, Ісландія – 73-тє.
  • Україна чотири рази грала матчі проти збірної Ісландії (одна перемога та дві нічиїх). В останньому поєдинку – у відборі на ЧС-2018 – українці програли (0:2).
  • Перед матчем проти Ісландії до тренувань зі збірною повернувся вінгер “Жирони” Віктор Циганков. Зустріч з боснійцями він пропускав після травми коліна.
  • Матч Україна – Ісландія відбудеться 26 березня. Початок гри о 21:45. Гра відбудеться у місті Вроцлав, Польща.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин