Україна і світ

Мариновані баклажани: покроковий рецепт смачної закуски на зиму

Є безліч різних рецептів баклажанів. Їх смажать, запікають, подають як закуску або гарнір, додають до салатів, перших і других страв.

В Україні найбільш популярними стали мариновані баклажани по-корейськи.  Готувати їх – справжнє задоволення! Покроковий рецепт читайте у нашому матеріалі.

Передусім треба вибрати овочі. Для цього підійдуть баклажани будь-якої форми та кольору. До речі, вони можуть бути не тільки фіолетовими, є й білі, жовті, рожеві, коричневі та навіть зелені. Головне, щоб були свіжі, тугі та без пошкоджень.

Як приготувати мариновані баклажани на зиму

Окрім баклажанів, цей рецепт потребує інших овочів, продуктів та відповідної тари. Отже, підготуйтеся:

Інгредієнти на 1 л:

  • 800 г баклажанів;
  • 300 г моркви;
  • 300 г болгарського перцю;
  • 100 мл оцту;
  • 20 г приправи по-корейськи;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 2 ст. л. олії;
  • 1 ст. л солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 пучок петрушки.

За бажанням можна додати ще половинку стручка гострого перцю.

Далі вже справа техніки.

Приготування:

  1. Ретельно помийте банки з кришками та простерилізуйте.
  2. Овочі та зелень вимийте проточною водою.
  3. Видаліть плодоніжки у баклажанів, плоди покладіть у велику каструлю з окропом та варіть під кришкою на середньому вогні приблизно 10 хвилин (до напівготовності).
  4. Перекладіть баклажани  на дошку з паперовим рушником, потім накрийте іншою дошкою з чимось важким (гнітом) та залиште на одну годину, щоб вийшла зайва рідина. Після цього наріжте брусочками.
  5. Очистіть моркву, натріть на спеціальній тертушці, як для моркви по-корейськи.
  6. У солодкого перця відріжте плодоніжку, видаліть серцевину, а потім наріжте соломкою по 3-4 см.
  7. Подрібніть зелень петрушки.
  8. Очищені зубчики часника розчавіть у ступці або пропустіть через прес.
  9. Змішайте у великому посуді баклажани, моркву, солодкий перець, петрушку, цукор, сіль, приправу для моркви по-корейськи.
  10. Додайте додайте у суміш гарячу олію та оцет. Перемішайте, накрийте харчовою плівкою та поставте в холодильник на кілька годин.
  11. Далі перекладіть охолоджену суміш у підготовлені банки, закрийте кришками і стерилізуйте протягом 20 хвилин з моменту закипання. Посля чого закрийте кришками.
  12. Переверніть гарячі банки, накрийте рушником і залиште за кімнатної температури. Зберігайте заготовку в темному прохолодному місці.

Насолоджуйтеся неймовірними маринованими баклажанами по-корейськи, які чудово прикрасять буденні та святкові страви.

А ще більше цікавих рецептів на кожен день можна знайти на Смачно

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 15:34:07