Суспільне мовлення

Майбутні військові пілоти зустрілись у сиротинці з дітьми, які втратили батьків через війну

Навесні 2022 року курсанти льотного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба стали хрещеними для 16 дітей з Луганської та Донецької областей. Через війну діти втратили батьків і зараз проживають в дитбудинку на Львівщині. Курсанти навідали похресників та провели з ними час.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Майбутні військові пілоти привезли дітям подарунки та бавились з ними в ігри. Також розповіли про свою майбутню професію та дали малечі приміряти шоломи пілотів.

“Ми завітали до своїх 16 похресників та похресниць, піклуватися про яких зобов’язалися напередодні Великодня надважкого 2022 року. До наших малюків та їхніх друзів, розумних і активних, за якими ми дуже скучили”, – каже курсант Олександр.

Попри те, що військове навчання, а особливо льотна справа, залишають мало вільного часу, курсанти стараються якнайчастіше провідувати похресників.

“Курсанти поїхали до діток одразу після навчання: під час тренувань вони показали чудові результати! Опановувати таку спеціальність під час війни – важко. Але вони – молодці! І наше небо буде під надійним захистом”, – кажуть в університеті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На прощання майбутні пілоти пообіцяли дітям, що скоро знову приїдуть. А також те, що вони житимуть під мирним небом.


Джерело: Суспільне мовлення України