Україна і світ

Магучіх прокоментувала рішення World Athletics не допускати росіян

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка спеціалізується на стрибках у висоту, підтримала рішення Всесвітньої федерації легкої атлетики, яка не повернула росіян та білорусів до змагань навіть у нейтральному статусі.

В інтерв’ю CNN спортсменка сказала, що нейтральні прапори не є ефективним способом приховати національну приналежність атлета.

— Коли я бачу російських спортсменів… я бачу кожне зруйноване місто, кожне життя, яке було зруйноване росіянами, Російською Федерацією, – сказала Ярослава, додавши, що їй було б важко змагатися зі спортсменами з Росії та Білорусі.

Минулого місяця понад 200 українських спортсменів написали листа президенту Франції Еммануелю Макрону, в якому закликали заборонити росіянам і білорусам змагатися на Іграх.

Зараз дивляться

Однак місцеві організатори та французький уряд не мають юрисдикції щодо того, хто потрапляє на Олімпіаду. Організатори Париж-2024 підкреслили, що ця відповідальність лежить на МОК і міжнародних федераціях.

Нагадаємо, у грудні 2023 року виконком МОК вирішив допустити індивідуальних спортсменів із країн-агресорів до літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі у нейтральному статусі.

У заяві йшлося, що атлети та персонал, які підтримують війну проти України чи є співробітниками силових структур країн-агресорів, не зможуть взяти участі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-13 16:09:14