Суспільне мовлення

Львів’янка зареєструвала електронну петицію про врегулювання джипінгу в Україні

Львів’янка Христина Жук зареєструвала на сайті президента петицію про законне врегулювання джипінгу в Україні. Дівчина займається пішим туризмом та бачить в горах наслідки їзди на позашляховиках.

У центрі Славського туристів зустрічають водії позашляховиків. Вони пропонують поїздки в межах селища та мандрівки в гори. Ціни різняться: від 500 гривень і вище. Також туристи приїжджають власним транспортом.

“Можна захистити там 100 гектарів, але не 3, 5 тисячі гектарів. Ну ви собі можете уявити, які то масштаби, взагалі цілий лісгосп. Закриють тут, заїдуть зверху, вони ж ті квадрики всюди їдуть”, — каже працівник охорони лісу Василь.

Ціни на поїздки різняться: від 500 гривень і вище. Суспільне Львів

Місцева влада напрацьовує маршрути для квадроциклів та автомобілів.

“Місцеві власники квадротехніки… для них це бізнес і тому вони стараються їздити по вже обладнаних дорогах, або лісових дорогах. Коли приїжджають туристи з власною квадротехнікою, вони шукають адреналіну, вони шукають найбільш густозасаджені лісові масиви, вони шукають більш екстремальних маршрутів або самі собі їх прочищають”, — каже начальниця відділу туризму Славської селищної ради Ольга Безушко.

Наслідки джипінгу в горах

Наслідки джипінгу в горах. Суспільне Львів

Для того, щоб врегулювати джипінг на державному рівні, львів’янка Христина Жук зареєструвала відповідну петицію на сайті президента. Дівчина займається пішим туризмом і бачить в горах наслідки їзди на квадроциклах та джипах.

“Хто питав, чому не можна їздити на джипах в горах, ось дивіться, які колії, це якраз внаслідок джипінгу в горах, що дійсно призводить до ерозії ґрунтів. Я багато волонтерю і я бачу, що є велика потреба в позашляховиках, я збираю в людей гроші, а вони порушують закони, тому що джипінг не тільки на звичайних територіях, але і в заповідниках. Відповідно цим порушникам абсолютно нічого немає, я собі подумала, класне їм буде покарання і допомога армії в такий важкий час”, — авторка петиції Христина Жук.

Львів'янка Христина Жук

Львів’янка Христина Жук. Суспільне Львів

У петиції йдеться про те, щоб закон передбачав ліцензію на джипінг та виділення окремих маршрутів для їзди по бездоріжжю. Станом на сьогодні петицію підписало 18 тисяч людей. Для розгляду потрібно 25 тисяч підписів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові американські піхотинці тренують українських добровольців


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин