Суспільне мовлення

Львів’ян і гостей міста запрошують на спільну коляду біля ватри

Під час Різдвяних свят, із 26 грудня до 7 січня у Львові облаштують тимчасові ватри, довкола яких будуть збиратися на спільну коляду музиканти й усі охочі. Тут співатимуть традиційні колядки Львівщини, Закарпаття, Київщини, Харківщини й Сумщини.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Протягом Різдвяних свят у Львові розставлять тимчасові ватри. Навколо них збиратимуться виконавці хорів, актори театру з вертепом і пластуни. До коляди запрошують усіх охочих.

“В час війни для нас особливо важливо дарувати цю атмосферу як львів’янам, так і гостям нашого міста: чи це туристи, чи внутрішньо переміщені українці, чи військові, які проходять лікування. Тому ми хочемо, щоб всі, хто буде гуляти вуличками нашого міста в цей святковий період, відчували себе частиною однієї великої української родини”, – розповідає керівниця міського управління туризму Христина Лебедь.

Розклад коляди й локації:

  • 26 грудня 18:00 – біля короля Данила / “Дорога до Різдва” – вертеп за участі акторів Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва;
  • 27 грудня 18:00 – біля короля Данила / Пласт;
  • 29 грудня 17:00 – площа Ринок, 45 / хор “Gloria” Львівської музичної школи №8;
  • 5 січня 17:00 – площа Ангелів (біля Гарнізонного храму святих Петра і Павла) / хор “Калинове гроно” Львівської школи мистецтв №11;
  • 7 січня 19:00 – площа Музейна (перед Домініканським собором) / хор “Gloria” Львівської музичної школи №8;

Для всіх, хто бажає долучитися до колядувань у місті, розробили “Різдвяний співаник”. У ньому зібрали 11 колядок із різних регіонів України. Співаник роздаватимуть безкоштовно у трьох локаціях ближче до Різдва:

  • Центр туристичної інформації Львова (пл. Ринок, 1 та вул. Руська, 20)
  • Порохова вежа (вул. Підвальна, 4)
  • Муніципальний мистецький центр (вул. Стефаника, 11)

Також можна завантажити електронну версію колядника.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Під час коляди збиратимуть кошти на єдиний рахунок для закупівлі FPV-дронів для Збройних Сил України.


Джерело: Суспільне мовлення України