Суспільне мовлення

Львівські медики прооперували жінку, яка 19 років жила з пухлиною

Хірурги лікарні Святого Пантелеймона прооперували 68-річну жінку, яку турбували болі в ногах. При обстеженні в її легенях виявили доброякісну пухлину, яка росла 19 років і могла паралізувати її.

Про це повідомили в пресслужбі Першого медичного об’єднання Львова.

68-річна Ганна Курій — жителька маленького села на Львівщині. Рік тому її почали турбувати болі в ногах, але до лікаря жінка пішла тільки цього року, коли ліки від болю перестали допомагати.

Під час обстеження у Ганни Курій виявили пухлину, яка займала третину легень, проросла в хребет і почала тиснути на нервові закінчення спинного мозку, що викликало оніміння ніг. Тип пухлини — невринома, переважно доброякісний новоутвір, який походить із нервових закінчень. У жінки невринома безсимптомно росла 19 років — це з’ясували за її розміром.

Оскільки пухлина проросла в хребет, вона могла паралізувати жінку. Ганну скерували на операцію до лікарні Святого Пантелеймона. Тут її оглянули й вирішили, що оперувати буде команда з нейрохірургів та торакальних хірургів. Лікарі видаляли невриному одночасно. Операція тривала чотири години й минула вдало.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На другу добу після операції Ганну Курій перевели до звичайної палати, а за тиждень відпустили додому.


Джерело: Суспільне мовлення України