Суспільне мовлення

Львівщина майже на 10% зменшила використання електроенергії – начальник ОВА

Від 12 жовтня на Львівщині майже на 10% зменшили використання електроенергії. Про це повідомив начальник ОВА Максим Козицький.

Зменшити використання електроенергії мешканців області закликали після ракетних ударів 10 та 11 жовтня, тоді російські ракети влучили у об’єкти енергетики в області. Мешканців і надалі просять обмежити користування електроприладами з 8:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

“Через великі навантаження ввечері та вранці знижується напруга в електромережі. Маємо обмежити використання електроенергії, щоб не доходило до аварійних відключень. Ворогу не вдасться зірвати опалювальний сезон в Україні та завадити експорту електроенергії в ЄС”, – пише Козицький.

Рекомендації щодо економного споживання електроенергії:

  • Намагайтесь не користуватися електроприладами з 08:00 до 11:00 та зі 17:00 до 23:00. Це ті проміжки часу, коли на енергосистему йде найбільше навантаження;
  • Обігрівачами, пральними машинами, бойлерами, посудомийками, прасками та іншими електроприладами з великою енергозатратністю найкраще користуватися вночі. Це дозволить зробити вам все необхідне і не впливатиме на перевантаження системи;
  • Пам’ятайте: кожен прилад, який ви свідомо вимкнете – це величезна допомога нашим енергетикам, які 24/7 працюють над тим, щоб всі були з електрикою. Навіть зарядне, яке ви не залишили у розетці, вже суттєва допомога.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Перелік найбільш енерговитратних приладів: електрообігрівач, бойлер, електроплита, мікрохвильова піч, пральна машина, електрична духова шафа, електрочайник, кавоварка, праска, посудомийна машина, кондиціонер, зарядні пристрої, порохотяг, комп’ютер, телевізор. Якщо маєте нагальну потребу, вмикайте їх з 23:00 до 08:00. В інший час, будь ласка, утримайтеся.

Що відомо

  • 10 жовтня Росія завдала масового ракетного удару по території України. Під обстріл потрапили Київ, Львів, Запоріжжя, Харків, Вінниця, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв. Російські військові випустили понад 80 ракет, близько 45 збили сили ППО. Цілили, переважно, у критичну інфраструктуру.
  • По території Львівщини запустили 15 ракет. З них 7 збило ППО, вісім ракет влучили в енергетичні підстанції. Про це Суспільному повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
  • Станом на 08:00, 11 жовтня, на Львівщині повністю відновили електропостачання.
  • 11 жовтня, близько 12:00, у Львові пролунали три вибухи. На цей момент у місті була оголошена повітряна тривога. Влучили у два об’єкти енергетики у Львівській області. Унаслідок ракетних атак, які здійснила Росія 10 та 11 жовтня, на Львівщині були уражені чотири підстанції, з них дві — повністю знищені.
  • 11 жовтня Львівська обласна прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактом масованого ракетного обстрілу критичної інфраструктури області військами РФ.
  • 12 жовтня начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що у Львові та області повністю відновили електропостачання.
  • У “Львівводоканалі” рекомендували жителям міста зробити запаси питної та технічної води. Запасів має вистачити щонайменше на три доби.
  • 13 жовтня, аби запобігти впровадженню віялових відключень світла в області, у “Львівобленерго” попросили людей економити електроенергію.
  • Для економії електроенергії у Львові зупинять роботу фонтанів та вимкнуть підсвітку на фасадах будинків.


Джерело: Суспільне мовлення України