Львівський портал

Лубінець звернувся до ООН через відео знущань над українськими військовополоненими

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що звернувся до ООН та Червоного Хреста з приводу відео, на якому росіяни знущаються з українських військовополонених на Харківському напрямку. Про це він повідомив у своєму Telegram.

«Мережею шириться відео, на якому російські військові знущаються з українських військовополонених. За попередньою інформацією, це відбулося на Харківському напрямку, де нині росіяни намагаються вести наступальні дії.

На відео зафіксовані побиття, приниження, погрози, імітація розстрілу. На жаль, таке поводження з українськими військовополоненими – не виняток з правил, а звична тактика для окупантів», – наголосив Лубінець.

За його словами, такі дії є порушенням Женевських конвенцій, згідно з якими військовополонені мають право на гуманне ставлення.

Також цей випадок, наголосив омбудсмен, є черговим доказом порушення Росією міжнародного гуманітарного права.

«Звернувся з офіційними листами до Міжнародного комітету Червоного хреста та ООН, аби вони задокументували факт знущання. Це стане черговим доповненням доказової бази для майбутнього трибуналу над злочинцями», – додав Дмитро Лубінець.

УВАГА! Це відео може вразити особливо чутливих людей!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-03 08:48:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин