Україна і світ

Ламін Ямал побив відразу два рекорди Пеле, встановлені 66 років тому: у чому полягають

Іспанський футболіст Ламін Ямал побив два рекорди Пеле у півфіналі Євро-2024 проти Франції.

Ямал побив два рекорди Пеле

Перший полягає в тому, що 16-річний вінгер Барселони став наймолодшим гравцем, який коли-небудь виходив у півфінал великого міжнародного турніру, на кшталт Євро чи чемпіонату світу.

Пеле грав у півфіналі чемпіонату світу-1958, також у грі проти Франції, у віці 17 років і 244 днів. Тоді як іспанець перевершив це досягнення, адже, коли він вийшов на поле стадіону Альянц Арена у Мюнхені у півфіналі Євро-2024, йому було 16 років і 362 дні.

Зараз дивляться

Також Ламін Ямал став наймолодшим футболістом в історії, який відзначився у півфіналі великого турніру. Саме він став автором першого м’яча іспанців у ворота Франції, коли зрівняв рахунок у зустрічі 1:1.

Крім того, на рахунку 16-річного футболіста найбільше результативних пасів на турнірі. Станом на зараз він тричі асистував своїм партнерам по команді – це найбільше серед усіх гравців Євро-2024.

Таким чином він став першим підлітком, який віддав три або більше гольових передач в межах одного чемпіонату Європи або чемпіонату світу з 1966 року.

Нагадаємо, Іспанія стала першим фіналістом Євро-2024. У півфіналі команда Луїса де ла Фуенти здобула вольову перемогу над збірною Франції з рахунком 2:1.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 13:15:04