Україна і світ

Кулеба пояснив потребу України у Patriot та згадав обстріли Харкова

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вчергове закликав союзників передати Києву системи протиповітряної оборони Patriot.

На своїй сторінці у соціальній мережі X він зазначив, що Росія за ніч випустила по Україні понад 80 ракета та безпілотників, в першу чергу націлившись на об’єкти критично важливої цивільної інфраструктури.

— Шість з них були балістичними ракетами. Україна залишається єдиною країною у світі, яка зазнає балістичних ударів. Наразі немає іншого місця для Patriot, – написав міністр.

Кулеба висловив упевненість, що якби ті, від кого залежить надання Україні систем протиповітряної оборони, провели хоча б одну ніч у Харкові, усі необхідні рішення були б ухвалені швидко.

Зараз дивляться

— І я був би готовий піти разом з ними, – резюмував Кулеба.

В інтерв’ю для The Washington Post Кулеба зазначив, що Україна хоче отримати від партнерів сім додаткових батарей зенітно-ракетних комплексів Patriot якомога швидше, взявши їх у західних країн у борг.

Раніше видання Defense Express зібрало список країн, у яких є найбільше комплексів Patriot. У Європі серед країн НАТО найбільше батарей Patriot PAC-3 у Німеччини – десять.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-11 15:46:39